Parodontologia - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Parodontologia

Ce este parodontologia ?

Parodontologia este o specialitate stomatologică care tratează afecțiunile care distrug țesuturile (parodonțiul) care mențin dinții la locul lor. Factorii care determină apariția bolii parodontale sunt placa bacteriană și tartrul, generate de igiena dentară precară, de tutun, carii netratate. De asemenea, există și alți factori ce pot determina apariția acestei boli, precum diabetul, pubertatea, sarcina, stresul. La început, această afecțiune nu este dureroasă, de accea este foarte important ca ea să fie diagnosticată cât mai repede. Din păcate, majoritatea pacienților apelează la doctor atunci când simptomele sunt deja evidente. În funcție de gravitate, boala parodontală poate fi clasificată în cinci faze, pornind de la gingivită, cea mai ușoară și ajungând la cea de tip refractar. Pentru tratarea acestei boli se folosesc atât tratamente chirurgicale, cât și non invazive.

Ce sunt operațiile cu lambou ?

Operațiile cu lambou sunt proceduri care se utilizează în cazurile unei boli parodontale avansate și presupun dezlipirea chirurgicală a gingiei de pe dinți și osul alăturat, pentru curățarea perfectă a osului și eliminarea granuloamelor.

Ce este chiuretajul gingival ?

Chiuretajul gingival este o procedură chirurgicală prin care se curăță (chiuretează) pungile gingivale de granuloame, după detartraj.

Ce este grefa gingivală ?

Grefa gingivală este o procedură menită să acopere rădăcinile de dinte descoperite ca urmare a retragerii țesutului gingival. Această intervenție protejează rădăcina de carii și reduce pericolul pierderii de masă osoasă și diminuează sensibilitatea.

Ce este reconturarea gingivala ?

Prin  reconturarea gingivală se reconstruiește chirurgical gingia, în scop atât funcțional cât și estetic.