Sinus Lift Dentar Timisoara -Team Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Sinus lift

Ce este un sinus lift?

Sinus lift este o procedură chirurgicală prin care se augmentează masa osoasă din partea posterioară a maxilarelor, adică în zona unde se află măselele. Atunci când poziția și grosimea sinusurilor maxilare nu permit fixarea implanturilor, se recurge la această soluție, pentru a mări cantitatea de țesut osos care va susține implantul dentar.

Ce este sinusul maxilar?

Ca și celelalte sinusuri cu care comunică, de altfel (frontal, sfenoid, etmoid), sinusul maxilar este o cavitate plină cu aer. Acest spațiu gol se află în apropierea rădăcinilor măselelor, iar dacă acești dinți dispar, alveola osoasă în care au fost fixați are tendința de a se subția, atât datorită presiunii aerului din interior, dar și datorită absenței binefăcătoare a rădăcinii dinților, care susținea osul din interior. Datorită acestui fenomen, există posibilitatea ca masa osoasă a maxilarului să nu suporte intervenția de fixare a implantului, astfel că apare necesitatea de a suplimenta cantitatea de os, prin această procedură, care presupune ridicarea mucoasei care înconjoară sinusul și adăugarea de țesut osos natural sau artificial.

Cum se execută procedura Sinus Lift ?

Înainte de a se trece la tratamentul propriu-zis, se fac investigații obligatorii, precum o radiografie panoramică și o tomografie computerizată, care vor arăta exact care este structura și densitatea osului. Ridicarea membranei sinusale se poate face în două feluri, intern sau extern.

Sinus lift intern

Este o procedură delicată, care necesită o bună pregătire a medicului care o va executa, deoarece aceasta se va executa în aceeași sesiune de tratament în care se va introduce implantul. Medicul va presa membrana sinusala pentru a o ridica foarte ușor (de ordinul milimetrilor), după care va introduce substanța care înlocuiește osul în acel spațiu și apoi va finaliza lucrarea cu fixarea implantului.

Sinus lift extern

Este o procedură complexă , care se folosește în cazurile de resorbție osoasă gravă și trebuie înlocuiți mai mulți dinți. Substanța care înlocuiește masa osoasă dispărută este introdusă printr-o incizie laterală în sinusul maxilar și este acoperită apoi cu o membrană resorbabilă de colagen. Aceste materiale bine tolerate de organism se vor lipi de osul deja existent și se vor transforma, la rândul lor, în os, după o perioadă de mai multe luni (între șase si opt). După această perioadă se pot introduce implanturile în noul os. Cu toate astea, dacă osul este suficient de puternic, se pot insera implanturile chiar în timpul procedurii de sinus lifting extern.