Inlay Onlay Dentar | Pret Timisoara -Team Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Incrustațiile dentare Inlay – Onlay

Ce sunt incrustațiile dentare inlay-onlay ?

Inlay-urile și onlay-urile reprezintă proceduri stomatologice și o formă mult mai avansată a clasicelor plombe. Ele oferă un rezultat mai durabil și superior din punct de vedere estetic decât obturațiile (plombele) dentare.

Care este diferența dintre inlay-onlay?

Diferența dintre inlay și onlay este următoarea: la prima variantă, materialul este lipit în centrul dintelui, astupând cavitatea, în timp ce la onlay este vorba de o lucrare cu o extindere mai mare în suprafața dintelui . Ele întăresc structura dintelui dar au și o funcție estetică.

Care este diferența dintre obturații (plombe) și incrustații dentare inlay-onlay?

Dacă la o obturație (plombă) clasică, cavitatea din dintele bolnav se umple cu o substanță în timpul tratamentului, inlay-urile și onlay-urile sunt realizate din porțelan sau rășini speciale într-un laborator de tehnică dentară și apoi lipite la locul lor.

Care este diferența dintre coroane și incrustații dentare inlay-onlay?

Incrustatia onlay reface, spre deosebire de inlay, si un perete lateral vestibular sau oral al dintelui acoperind asfel 2-3-4 din cei 5 pereti ai dintelui. In felul acesta , acopera mai mult din suprafata de ocluzie a dintelui insa nu integral precum fac coroanele dentare.  

Când se optează pentru incrustațiile dentare inlay-onlay ?

Incrustațiile dentare Inlay - Onlay se recomandă în cazul cariilor și obturațiilor (plombelor) pe o suprafață  mare, cu risc de fractură.