Inhalosedare - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Inhalosedare

Ce este inhalosedarea?

Protoxidul de azot care este inhalat de pacient împreună cu oxigenul produce o stare de relaxare conștientă, îndepărtând anxietatea, astfel ca pacientul să nu simtă nici o durere, dar să fie capabil să coopereze cu medicul. Efectul anesteziei durează doar atâta timp cât este administrat gazul, iar în momentul opririi încetează și efectul său.

 Este inhalosedarea sigură?

Este cea mai sigură metodă de anestezie folosită în stomatologie. Protoxidul de azot este un gaz inofensiv pentru organism și se elimină din plămâni imediat ce se întrerupe administrarea. De aceea este recomandat atât adulților cât copiilor, oferindu-le o stare de relaxare și confort.

 Care sunt avantajele sedării cu protoxid de azot?

Este o metodă de anestezie care acționează rapid, în câteva minute de la începerea administrării. În plus, nivelul de sedare poate fi controlat până când pacientul atinge gradul de relaxare dorit. După întreruperea anesteziei, recuperarea este foarte rapidă, durând doar câteva minute.

 La ce ne ajută inhalosedarea?

Oferă încredere pacientului, care scapă de anxietatea inerentă unei vizite la stomatolog. Elimină durerea fără a afecta capacitatea de comunicare și răspuns la stimuli a pacientului. Elimină reflexul de vomă ce poate apărea în timpul tratamentului. Eficientizarea tratamentului, scurtând numărul de ședințe.

Mai este nevoie de anestezia clasică cu injecție ?

Dacă avem de efectuat tratamente chirurgicale, extirpări de nerv sau carii profunde , este necesară asocierea inhalosedării cu anestezia locală prin infiltrație.