Etapele intervenției implantului dentar -Team Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Etapele intervenției implantului dentar

De câte ședințe este nevoie pentru un implant dentar?

Prima ședință. Diagnosticul și întocmirea planului de tratament

Primul pas îl constituie o consultație completă, care presupune efectuarea de radiografii, poze și modelul de studiu. Pe baza acestei consultații se stabilesc coordonatele de bază ale tratamentului, respectiv numărul de implanturi, tipul lor și poziția acestora. Astfel, pacientul primește de la medicul specialist un plan de tratament amănunțit, ce cuprinde toate procedurile ce vor fi efectuate, cu propuneri de variante alternative, dacă e cazul. De asemenea, va beneficia și de o estimare a duratei de tratament și a costurilor.

Faza chirurgicală: Inserarea implanturilor dentare

În această fază se introduc implanturile în os și  dacă este cazul, se fac și augmentările de țesut osos, sau grefele gingivale. De asemenea, se rezolvă și lucrările provizorii. La aproximativ o săptămână după intervenție se scot firele de sutură, iar după aceea urmează o perioadă de vindecare, in care implanturile se fixează în os, ce poate dura între patru și șase luni.

Faza protetică : dinții definitivi

După ce implantul s-a sudat în os, urmează ultima fază a tratamentului și anume fixarea definitivă a lucrării. Se începe cu luarea unei amprente, care este trimisă la un laborator de tehnică dentară, unde se realizează lucrarea individualizată, după care este probată de către pacient. Dacă ea corespunde, urmează fixarea definitivă.