Bont din zirconiu / titan | Clinica Stomatologica Timisoara -Team Dental Clinic
NAVIGARE SERVICII

Bont din zirconiu / titan

Ce sunt bonturile din zirconiu?

Bonturile din zirconiu sunt o prezență relativ recentă în practica stomatologică, dar au devenit foarte rapid extrem de căutate, datorită calităților mecanice, dar și a culorii albe și unei transparențe asemănătoare cu cea a dinților naturali.

De ce sunt recomandate bonturile din zirconiu?

Bonturile din ziconiu sunt recomandate în special în zona frontală deoarece au o culoare deschisă, asemănătoare cu cea a rădăcinii unui dinte sănătos. Astfel, chiar dacă, în timp, gingia se va mai retrage, efectul estetic va rămâne neschimbat.

Ce sunt bonturile din titan?

Bonturile din titan sunt cele mai des folosite, datorită calităților deosebite ale acestui material, care are o rezistență excelentă și este foarte bine tolerat de organism, astfel că poate fi folosit pe scară largă în medicina reconstructivă, nu doar în stomatologie.

Care este diferența dintre bonturile din zirconiu și cele din titan ?

Bonturile din zirconiu :

- sunt estetice, datorită culorii albe și a unei transparențe asemănătoare cu cea a dinților naturali. - au o rezistență excelentă și sunt foarte bine tolerate de organism - recomandate în cazul coroanelor integral ceramice pentru un efect estetic maxim.

Bonturile din titan :

- au o rezistență excelentă și sunt foarte bine tolerate de organism - nerecomandate în zona frontală atunci când se folosesc coroane integral ceramice/zirconiu ceramice, deoarece transpare  bontul  închis la culoare.