Tratamente de medicină estetică facială minim invazivă - Acidul Hialuronic - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Blog Tratamente de medicină estetică facială minim invazivă – Acidul Hialuronic

Intervenţiile estetice cu acid hialuronic sunt din ce în ce mai des solicitate, deoarece se încadrează în categoria tratamentelor estetice minim invazive şi cu efect imediat.

Acidul hialuronic este un compus polizaharidic, utilizat in medicina estetica ca si filler cosmetic (substanta de umplere) in scopul substituirii colagenului pielii denaturate si deteriorate caracteristice procesului fiziologic de imbatranire a organismului. Are, de asemenea, si un efect de hidratare, imbunatatind elasticitatea si tonusul tegumentului, pielea avand ulterior un aspect proaspat si intinerit.

In general, majoritatea tratamentelor cu acid hialuronic se  adreseaza corectarii temporare a unor deficiente de volum la nivelul fetei. Pe baza analizei estetice faciale, se decide necesitatea abordarii unei terapii combinate acid hialuronic + toxina botulinica in scopul obtinerii unor rezultate estetice remarcabile, in special in cazul pacientilor ce prezinta riduri atat statice, cat si dinamice.

Acidul hialuronic  se prezinta sub diferite denumiri comerciale, fiecare produs fiind destinat unui tratament specific – pentru marirea in volum a buzelor, pentru corectarea ridurilor profunde, medii si superficiale, pentru refacerea volumetrica a fetei sau pentru reintinerirea fetei per ansamblu. Diferenta dintre aceste produse consta atat in compozitia chimica, cat si in gradul de vascozitate, in functie de zona anatomica tratata.

 

INDICATII:

-          Corectarea ridurilor fine, medii si profunde faciale;

-          Corectarea santurilor nazolabiale ale fetei;

-          Estomparea santului labiomentonier al fetei (foarte accentuat in cadrul unor anomalii dento-maxilare);

-          Atenuarea cearcanelor;

-          Marirea in volum a buzelor;

-          Refacerea conturului si proiectiei buzelor;

-          Refacerea volumetrica a fetei (volumizare in regiunea pometilor);

-          Corectarea unor defecte/asimetrii ale fetei;

-          Rinoplastia non-chirurgicala (modificarea formei nasului);

-          Mezoterapia de rejuvenare faciala = procedura minim-invaziva, ce consta in injectarea indradermica a diferitor produse pe baza de acid hialuronic, avand urmatoarele efecte pe termen lung: biorevitalizarea dermului, contracararea efectelor imbatranirii cutanate, stimularea producerii de colagen, tratamentul cearcanelor. Prin cumularea tuturor acestor efecte, fata capata un aspect proaspat si luminos.

AVANTAJE:

-          Manopera nedureroasa (se utilizeaza crema anestezica topica si ace foarte subtiri, atraumatice);

-          Rezultatele sunt imediate, vizibile in timp real;

-          Recuperare post-injectare foarte rapida (tratamentul nu perturba desfasurarea activitatilor zilnice); uneori pot aparea mici echimoze (vanatai) la nivelul zonelor injectate, insotite de edem, care dispar in cateva zile sub un tratament corespunzator;

-          Efectele se mentin pe o perioada de 6-12 luni, in functie de cantitatea si tipul produsului injectat, precum si de zona anatomica tratata;

-          Este un produs perfect biocompatibil, acidul hialuronic regasindu-se in mod normal in tegumentul uman, fiind astfel bine tolerat (fara reactii alergice!).

 

CUM SE REALIZEAZA TRATAMENTUL DE INJECTARE CU ACID HIALURONIC?

-          Anestezie topica (crema anestezica) sau anestezie loco-regionala (in functie de zona anatomica tratata);

-          Injectarea propriu-zisa a filler-ului cosmetic, utilizand ace foarte subtiri, atraumatice (cantitatea de acid hialuronic injectata se stabileste in cadrul consultului anti-aging, precum si in cadrul sedintei de injectare, efectul tratamentului putand fi evaluat in timp real);

-          Dispersarea moleculelor de acid hialuronic injectat prin masajul tesuturilor tratate, realizat de catre medic; se indica reluarea masarii de catre pacient a zonelor tratate, dupa 2 zile de la tratament;

-          Eventualele corectii (injectarea suplimentara de acid hialuronic) se pot realiza la 2 saptamani dupa prima sedinta de injectare.

 

RECOMANDARI DUPA TRATAMENTUL INJECTABIL CU ACID HIALURONIC:

-          Aplicarea de pachete cu gheta pe zona injectata pentru a preveni aparitia edemului postterapeutic;

-          Machiajul se poate folosi a doua zi dupa tratament;

-          Masajul bland al zonelor tratate dupa 2 zile de la tratament.

 

SE CONTRAINDICA REALIZAREA ACESTUI TIP DE TRATAMENT IN URMATOARELE CAZURI:

-          Persoane alergice la una dintre substantele componente;

-          Sarcina sau perioada de alaptare;

-          Persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii, anticoagulante sau antiagregante;

-          Prezenta unor infectii la nivelul fetei.

Pentru a obtine rezultate optime in tratamentul injectabil cu acid hialuronic, acesta trebuie efectuat de catre personal medical calificat. Este necesar un consult prealabil pentru a stabili modificarile pielii dumneavoastra si indicatia de tratament cu acid hialuronic. Aceasta manopera terapeutica este insotita de un grad inalt de satisfactie, deoarece rezultatele sunt vizibile imediat dupa injectare, iar activitatea dumneavoastra cotidiana nu este afectata.

 

Dr. Alexandra Măroiu

Protetica dentara

Estetica dentara

Medicina estetica faciala minim-invaziva