Dr.Caia își pune parafa pe o carieră fără carii - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Blog Dr.Caia își pune parafa pe o carieră fără carii

E 12 noapte. Pacientul tocmai a ajuns din Germania. A străbătut peste 1.000 de km pentru a-și face un implant. Ai spune că dentiști există și-n landul nemțesc, dar stomatologia nu e numai despre dinți, e despre legătura umană creată între medic și pacient, e despre încrederea, pe care și-o transmit reciproc. Sunt zile și nopți, pe care dr.Caia și le dedică pacienților sau studiului unui caz. Sunt multe momente importante din viața lui personală, la care a fost absent, în care și-a sărutat copilul în somn, pentru că a avut un tratament de făcut, iar timpul a trecut nemilos, aducând cu el noaptea. Vasile Caia este unul dintre medicii pasionați de ceea ce face, este cel care-și pune știința și sufletul pe masa de tratament, încât pacientul să aibă un zâmbet fericit și sănătos. O mână de om te prinde de mână și-ți ascultă durerea, apoi cu vocea-i blândă îți șoptește soluția potrivită cazului tău. În prezența unui astfel de medic te simți în siguranță, pentru că știe ceea ce face și are foarte multă răbdare să-ți explice fiecare pas din tratament.

O carieră fără carii

Mii de pacienți s-au lăsat pe mână lui și i-au acordat încredere, pentru că el este medicul aflat într-o continuă învățare, fiindcă vrea să fie informat și mereu la curent cu ultimele noutăți. Congresele medicale, conferințele de specialitate și cursurile din domeniul stomatologic sunt parte din existența lui. “Vasi”  pentru prieteni și “Caia”  pentru pacienți a pornit discret și pe calea antreprenoriatului, pentru că sufletul lui tot în cabinet e. El a demonstrat că poate face o carieră frumoasă, dar și că poate să facă din “frumos”o carieră.

“Am vrut să adun în jurul meu o echipă de profesioniști și în felul acesta să putem oferi pacienților toate specializările, încât să-și rezolve problemele dentare într-un singur loc. Vreau să le ofer pacienților o experiență plăcută, să vină cu drag la noi, să nu le fie frică de stomatolog. Așa s-a născut TeamDental Clinic, pentru că doar împreună putem face pacienții fericiți, ” spune Vasi pe-un ton jovial. Și i-a reușit și de data asta, pentru că știe cum să țină oamenii aproape, iar ceilalți medici din clinică sunt colegii și prietenii lui cărora le răspunde la orice întrebare între doi pacienți grăbiți.

Dinți perfecți cât ai spune „zâmbet

Dr. Vasile Caia te introduce în culisele implantului dentar și te asigură că un zâmbet perfect se obține printr-o legatură de încredere cu medicul, prin acel transfer de siguranță și profesionalism. La acestea se adaugă o analiză detaliată a pacientului, a problemelor acestuia plus o igienă impecabilă a mediului de lucru.

Analizele făcute de-a lungul timpului arată că probabilitatea ca organismul să respingă implantul este minimă. Dacă starea de sănătate a pacientului este bună, dacă sunt respectate condițiile locale și dacă au fost urmați toți pașii indicați, atunci riscul este aproape zero, chiar inexistent. Anamneza, vizualizarea radiografiilor 2D-3D, setul minim de 9 analize, evaluarea amănunțită a dentiției sunt pașii premergători intervenției chirurgicale desfășurate într-un mediu steril, pentru că tot ceea ce intră în contact cu pacientul trebuie să fie steril, pentru a elimina orice complicație sau risc. Implantul dentar este comparat, ca agresivitatea cu o extracție și datorită tehnicii evaluate, această intervenție “nu doare”. Experiența și competența medicului sunt hotărâtoare pentru ca o lucrare să fie bine făcută și să respecte morfologia, fizionomia, fonația și estetica pacientului.

“Pentru o astfel de intervenție timpul este dat de complexitatea cazului, dar, în medie se lucrează aproximativ 30 de minute. Am avut un caz simplu, în care am inserat implantul în 17 minute. Pe de altă parte am avut și intervenții complexe,14 implanturi cu adiții de os, care au necesitat aproximativ 6 ore de lucru. Când vine vorba despre o intervenție chirugicală nu urmărim recorduri, ci implantul să fie lucrat bine și corect. Pe toată durata intervenției pacientul este anesteziat cu un produs, care îl menține conștient și cooperant. Există și situații speciale, când e nevoie de anestezist și echipă specializată, dar acelea sunt cazuri rare,” susține doctorul Caia.

Implantul este o piesă din titan, sub forma unui şurub, cu rol de înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural absent.Reușita unui implant depinde de câțiva factori.

“În primul rând, pacientul e cel mai important, relația care se stabilește între medic și pacient, încrederea reciprocă, siguranța specialistului și cooperarea. Apoi contează implantul în sine, ceea ce implică materialul din care este făcut, designul, firma și calitatea texturilor auxiliare. Foarte importante sunt și condițiile de sterilizare, tipul lucrării și munca tehnicianului, care efectuează partea de coroană. Medicul este cel care avizează lucrarea și decide, dacă este cazul, să fie făcute anumite ajustări”, ne asigură dr.Caia.

După orice intervenție de implant medicul recomandă controale periodice pentru a putea supraveghea cazul.

Fie că ai sau nu probleme dentare, dr.Caia te așteaptă, cu drag la o consultație, încât să te asiguri că ai dinți sănătoși…