Digital Smile Design, sau cum poti vizualiza zâmbetul perfect - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Blog Digital Smile Design, sau cum poti vizualiza zâmbetul perfect

Digital Smile Design sau design-ul digital al zâmbetului este un serviciu pe care clinica noastră îl oferă tuturor pacienților care doresc să cunoască adevăratul potențial al zâmbetului lor.

DSD este defapt un program care oferă posibilitatea medicilor dentiști să realizeze un proiect digital complet al danturii pacientului, care să răspundă nevoilor, atât de ordin estetic cât și celor de ordin funcțional.

De ce să alegi o simulare DSD înainte de a-ți estetiza zâmbetul?

Pentru că este mai simplu să vezi decât să îți imaginezi tot felul de posibile modele. In plus, comunicarea deschisă intre tine si medicii nostri specialisti iți oferă siguranța că modelul propus este tot ceea ce ți-ai dorit pentru zambetul tău.

 Care sunt pașii realizării unui proiect DSD?

Reconstrucția digitală a zâmbetului implică utilizarea unui program special de editare foto și profesionalismul unui medic specialist în Digital Smile Design.

Primul pas constă în realizarea unor fotografii în care medicul cauta să încadreze corespunzător fața și zâmbetul, pentru a surprinde parametrii optimi de măsurare a simetriei și a proporțiilor. Sunt necesare două fotografii: o fotografie din față care surprinde zâmbetul, iar o fotografie intra-orală care surprinde alinierea și structura dinților.

Următorul pas este cel al încărcarii fotografiilor în softul DSD și realizarea unui model ipotetic în care, atât funcționalitatea este redată, cât și zâmbetul este unul perfect adaptat structurii feței pacientului.

Al treilea pas constă în compararea celor două situații dentare: cea inițială și cea propusă ca și model final, care vizează zâmbetul perfect și aducerea danturii la proporțiile de aur – cele mai potrivite pentru pacient, precum si alegerea formei, texturii si culorii dintilor.

Ultimul pas este cel al analizei în detaliu împreună cu pacientul și specialiștii care se vor ocupa de transpunerea modelului ipotetic în realitate, si alegerea tipului de restaurare cel mai potrivit pentru pacient – fațete, coroane, sau skyn-uri.

 

Fiecare etapa este importanta pentru ca tu sa zambesti din nou cu incredere, de aceea, daca ai nevoie de suportul nostru ne poti contacta pentru mai multe detalii despre cum poti beneficia si tu de un plan de design digital al zambetului.