Ce este boala parodontala si cum ne afecteaza ea viata? - partea a doua - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Blog Ce este boala parodontala si cum ne afecteaza ea viata? – partea a doua

Cauzele si factorii favorizanti ai bolii parodontale

 1. Care sunt cauzele bolii parodontale? Cum evolueaza acestea?

Toate formele clinice ale bolii parodontale sunt de tip infectios, cauzate de catre bacteriile continute in placa dentara (depozit albicios care se depune zilnic pe suprafetele dintilor) pe care periajul trebuie sa o elimine. Daca nu eliminam placa dentara aceasta se intareste si se transforma in tartru, depozit dur si rugos.

Produsii toxici eliberati de catre bacterii ataca gingia provocand inflamatie, roseata si umflatura acesteia, asa numita gingivita.

Daca aceasta gingivita ramane netratata, cu timpul, ea se poate transforma in parodontita, osul fiind afectat si el. Dintii devin mobili, ei nemaifiind sustinuti de osul inconjurator, care in urma afectarii s-a resorbit.

 2. Exista factori care favorizeaza aparitia bolii parodontale?

Gingivita se observa frecvent la copii, mai ales in perioada eruptiei dintilor definitivi si mai ales la copiii care nu stapanesc o manopera de periaj corecta.

La femeia insarcinata, sub inflenta modificarilor hormonale, gingia este usor inflamata, rosie si are un volum putin mai mare ca in mod normal.

In cazul bolii parodontale, adesea exista o predispozitie cu caracter familial.

Daca sunteti stresati, daca fumati sau daca aveti diabet, sunteti mai predispusi la a dezvolta boala parodontala.

Bolile generale care afecteaza reactiile imunitare ale organismului, pot agrava boala parodontala.

,,Cum putem diagnostica si preveni gingivita si boala parodontala’’ si alte articole vor aparea in saptamanile ce urmeaza.

Pentru vizualizarea primului articol despre boala parodontala nu ezitati sa accesati link-ul urmator: http://teamdentalclinic.ro/blog/ce-este-boala-parodontala-si-cum-ne-afecteaza-ea-vietile/

Sunt Dr. Voinea Corina si va stau la dispozitie pentru orice intrebare sau nelamurire legata de acest subiect si nu numai.