Caz clinic Dr. Alexandra Maroiu - Reabilitarea estetica a zambetului prin intermediul fatetelor integral ceramice - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Blog Caz clinic Dr. Alexandra Maroiu – Reabilitarea estetica a zambetului prin intermediul fatetelor integral ceramice

Nu intotdeauna pragul unei clinici stomatologice este trecut de catre oameni cu probleme dentare urgente sau de ordin functional. De cele mai multe ori, oamenii au nevoie sa isi recapate zambetul natural si odata cu asta, increderea in ei.

Sa poti zambi fara nici o retinere, nu este un moft! Desi traim intr-o era digitala, conetxtul social este unul care pune accentul tot mai mult pe interctiunea inter-umana, pe o strangere de mana sincera si un zambet cald, prietenos. Si pentru ca zambetul este deschizator de drumuri, fiecare dintre noi ne dorim sa scapam de orice complex care ne-ar putea stirbi zambetul larg, insa rareori avem curajul sa cerem parerea unui specialist in estetica dentara. Sa ai dintii perfecti poate fi un proces deloc dureros si mult mai simplu decat ai fi crezut.

Ca si medic specialist in protetica si estetica dentara, intalnesc frecvent oameni care nu vin cu probleme de ordin functional, ci cu provocari de natura estetica, dorindu-si un zambet mai frumos si natural.

Unul dintre cazurile clinice a presupus restaurarea completa a zambetului prin metode minim invazive si cu rezultate pe masura asteptarilor. Nemultumirea majora a pacientului a fost reprezentata de dintii sai “prea scurti” si de consecintele negative pe care dimensiunea inadecvata a acestora o avea asupra esteticii zambetului. Cauza diminuarii in timp a proportiilor dentare a fost bruxismul (“scrasnirea dintilor”), impunandu-se, asadar, realizarea unor lucrari protetice optime si din punct de vedere functional. La nivelul grupului frontal superior s-au relizat preparatii minim-invazive, reducandu-se cu doar 0,3 mm din grosimea smaltului dentar si aplicandu-se fatete integral ceramice presate. In segmentul posterior stang (in partea dreapta cum priviti imaginea) s-a elaborat o lucrare protetica ceramica pe infrastructura de zirconia, de la canin pana la molarul al doilea. Inainte de etapa protetica s-au realizat, de asemenea, gingivectomii minore la nivelul dintilor frontali, reconstructii coronare la nivelul dintilor posteriori, precum si simulari ale viitoarelor restaurari direct in cavitatea orala a pacientului.

Asadar, de la un aspect initial cu magini abrazate ale dintilor frontali si dimensiuni inadecvate ale acestora, s-a ajuns la aspectul estetic dorit, prin realizarea a 5 fatete integral ceramice si a unei lucrari protetice ceramice pe infrastructura de zirconia, iar aspectul final este unul optim adaptat intregului context facial.

Daca iti doresti sa scapi de complexe, apeleaza cu incredere la un specialist in estetica dentara si vei afla ca, sa dobandesti zambetul perfect, poate fi mai simplu decat crezi.

Dr. Alexandra Măroiu

Protetica dentara

Estetica dentara

Medicina estetica faciala minim-invaziva