Avantejele folosirii dusului bucal - Team Dental ClinicTeam Dental Clinic

Avantejele folosirii dusului bucal

Dusul bucal  este un dispozitiv medical care distribuie pe suprafata dintilor un jet  continuu sau intermitent de lichid. El nu inlocuieste periajul dentar  si nici ata dentara, insa este o metoda foarte buna de a elimina placa bacteriana subgingivala si de a preveni parodontoza.

Dusul bucal este prevazut cu un varf care se roteste si care difuzeaza un jet de licid care poate fi apa, apa in amestec cu apa de gura sau apa cu solutii de clorhexidina, fluorura de staniu, etc. Compozitia lichidului este recomandata de catre medicul stomatolog, in functie de afectiunile pacientului.

Presiunea jetului trebuie sa fie una progresiva, de la o presiune mai mica la una mai mare. Jetul se directioneaza perpendicular pe axul lung al dintelui, atingand atat suprafetele libere cat si spatiile interdentare.

Curățarea se începe cu arcada maxilară, iar apoi se trece la cea mandibulară. Vârful irigatorului trebuie tinut la o distanță de circa 2 mm de marginea gingivală liberă, un timp de 5-6 secunde.

Irigarile orale se pot face zilnic, acasa de catre pacienti cu implanturi dentare, aparate ortodontice, punti dentare, imobilizari interdentare sau maxilare dupa anumite traumatisme, pacienti cu diabet zaharat care sufera de afectiuni parodontale mai agresive.

Este important de retinut ca in cazul afectiunilor gingivale severe, se va aplica o presiune a jetului cat mai mica.

Printre beneficiile dusului bucal se numara:

  • Reducerea simptomelor de gingivita
  • Reducerea placii bacteriene
  • Eliminarea respiratiei neplacute
  • Favorizant al tratarii bolilor parodontale

Dusul bucal are si cateva contraindicatii pentru acei pacienti care sufera de afectiuni ce pot favoriza riscul de bacteriemie, caz in care microbii din placa bacteriana pot patrunde in fluxul sanguin. In aceasta situatie se afla cei care sufera de endocardita, boli cardiace congenitale, pacienti cu proteze valvulare sau cei care sufera de gingivita acuta ulcero necrozanta sau abcese parodontale, precum si pacientii cu o slaba coordonare motorie.

In functie de ceea ce are nevoie pacientul, medicul stomatolog este cel care recomanda dusul bucal si compozitia lichidului cu care se va realiza irigarea.

Daca ai intrebari suplimentare, nu ezita sa ne contactezi.

Te asteptam pe la noiContact

În cazul în care ai o nelămurire, ai vrea să ne întrebi ceva, sau dorești informații suplimentare, te invităm să iei legătura cu noi, accesând pagina de ContactMi-e frică să merg la dentist, deși sunt conștient că ar trebui! Ce pot să fac?

Această temere este des întâlnită printre oameni, și se datorează deseori lipsei de informație corectă. Poți rezolva destul de ușor acest lucru, intrând în legătură cu noi, la secțiunea contact, unde putem să purtăm o conversație și să-ți răspundem la întrebări.

De ce trebuie să țin cont atunci când aleg unde merg la dentist?

Un aspect foarte important atunci când alegi unde mergi la dentist, ar putea fi faptul că vei găsi acolo un medic specialist pentru fiecare ramură stomatologică, astfel tot procesul devenind mai ușor și pentru tine.

Sunt convins/ă că nu îmi pot permite un tratament la dentist...

Deoarece tratamentul stomatologic este un proces destul de complex, este dificil de estimat corect un preț, înainte de a cunoaște fiecare caz în parte. Credem că cel mai bine este să intri în legătură cu noi, să vii la un consult și să discutăm împreună care ar fi costurile necesare în cazul tău.